Gas Chamber

 

Gas Chamber yra power electronics projektas iš UK. Nepaisant to, kad tai pakankamai naujas vardas, bet šiuo metu vyrukas aktyviai leidžia naujus ir tikrai stiprius albumus. Džiaugiuosi, kad Gas Chamber sutiko atsakyti į mano klausimus.

* Pirmiausia keli įžanginiai žodžiai apie Gas Chamber. Kas tu, kiek žmonių yra Gas Chamber ir iš kur tu?

Sveikas, mano vardas Gareth ir esu vienintelis Gas Chamber narys. Man patinka pilnai kontroliuoti kaip kas gali skambėti, tad geriausia tai daryti vienam. Esu iš Leeds, UK.

* Kaip Gas Chamber prasidėjo? Ir kodėl? Ko gero tai nėra pirmas tavo prisilietimas prie muzikos? Šiek tiek istorijos.

Gas Chamber buvo progresas. Turėjau projekta... nusibodo - užbaigiau... tada iš naujo jį atkūriau.. (taip dažnai nutinka! haha..) Manau praeity tiesiog mokiausi kaip elgtis su aparatais ir t.t. Dabar esu žymiai labiau užtikrintas tame ką darau, tad jaučiu, kad medžiaga geresnė ir šis projektas turėtų atlaikyti laiko išbandymus... Tačiau pamatysim!

* Papasakok daugiau apie kolaboracija su persona, atsakinga už 412 recordings - Mordslarm. Kokia muzika slepiasi po šiuo pavadinimu, ką šis vardas reiškia ir t.t. Taip pat keletas žodžių apie tavo dark ambient projektą 'Xa-Mul'

Taip! Mordslarm - gan naujas dalykas man. Rob (iš Morlar), kuris atsakingas už 412, yra įkūrėjas.. Tikiu, kad yra senos medžiagos prieš man ateinant, kuri bus išleista. Pagrinde kai mes susitinkam, patriukšmaujam kartu, o tada, atskirai, redaguojam ir karpom sukurtus garsus, keičiam lygmenų tvarką, taip kaskart sukurdami visiškai naujus garsus... Mordslarm - murder noise. Manau tai pakankamai apibrėžia šį projektą. Tai ne apie žudynes ar serijinius žudikus, tai apie noizo žudymą. Xa-Mul yra visiškai skirtingas nuo Gas Chamber ir Mordslarm. Šis projektas daugiau ambientinis ir atmosferinis... Gera turėti šią galimybę nuotaikų pasikeitimui..

* Kokios tavo sąsajos su metalo scena? Pastebėjau, kad 'Xa-Mul' puslapyje prie stiliaus apibrėžimo yra 'black metal', taip pat logo. Koks tavo požiūris į tą sceną ir muziką.

Manau, kad tai, ką aš dabar darau kilo iš mano susidomėjimo metalu. Aš didelis black metal fanas. Perėjau daug skirtingų metalo stilių, bet labiausia panirau į jį... Ko gero mėginu išreikšti tuos jausmus Xa-Mul projekte. Gal neturėčiau taip įvardinti Xa-Mul, tačiau, kai įrašinėju, turiu BM savo mintyse.

* Gas Chamber kvepia WWII. Koks tavo požiūris į tą fenomeną. Kai kurie žmonės sako, kad tai nuostabiausias meno kūrinys istorijoje, kiti - kad tai didžiausia tragedija, kokia tavo nuomonė šiuo klausimu?

Gas Chamber nebuvo sukurta turint WWII omenyje... Pavadinimas yra stiprus, galingas ir tamsus. Jis tinka garsui.

* Kiek svarbūs žodžiai Gas Chamber? Apie ką jie?

Kol kas nebuvo žodžių Gas Chamber iki paskutiniųjų darbų. 2 gabalus padariau su vokalu... Tačiau tai nereiškia, kad buvo sudarytas kažkoks tekstas.

* Matau pasikartojančius skaičius - 1979. Pradedant adresais ir baigiant dainų pavadinimais ir t.t. Ką jie tau reiškia?

Tai mano gimimo metai.

* Daugybė žmonių, rodos, ateina į noise/power electronics iš punk ar metalo pusės, nors kai kurie įkrenta tiesiai į šitą katilą. Prie kurių esi tu? Ir kaip visa tai įtakojo tavo pasaulėžiūrą ir dabartinę muzika?

Manau, kad metalas atsakingas už tai, kur esu dabar. Stipriai tikiu tuo... Galbūt buvo alkis kažkam ekstremalesniam, o noizas be abejonės yra maksimumas ekstremalioje muzikoje.

* Įrašų sesijos. Ar daug jose improvizacijos ir kiek griežto nušlifuoto grojimo?

Su Gas Chamber gan daug karpau ir keičiu, bet sakyčiau, kad daugiausia tai improvizacija. Aš pasijungiu ir groju. Xa-Mul - vien sulipdytas ir suplanuotas grojimas ir tam reikia labai daug laiko. Kaskart daroma taip pat.

* Kokie instrumentai naudojami tavo įrašų sesijose? (Instrumentai = priemonės garso kūrimui)

Geriau nesakysiu...

* Nuo pat Gas Chamber atsiradimo pradžios ne taip senai (dabar jau apie pusmetis, spėju), jau išleidai kasetę, CDr ir B-Card, taip pat dalyvavai kompiliacijose. Esi gan produktyvus. Iš kur semiesi įkvėpimo Gas Chamber?

Greitu laiku:

'The filth at the bottom of the barrel', mask of the slave records. cd
my black gloves/gas chamber 2X3'cdr, phage tapes.
earhate/gas chamber cdr, total vomit records.
selymes viragszirom/gas chamber splitas. 'stone cold'. cs video box.self release.20 kopijų.
praew jik/gas chamber splitas 412 recordings. cdr.
jason 'EVIL' covelli/gas chamber 'The Demons that Bind Us' splitas
Taip pat greitu laiku kompiliacijose:
aural atrocities 3, 412 recordings. cd
driven to kill-vol 1, with intent records. cs
noise propaganda vol 2, corrosive art records. cd

Inspiracija: mirtis ir puvimas.

* Gas Chamber. Tai UŽ kažką? Ar PRIEŠ kažką? Ar vidurys?

Prieš visus... Vien pyktis ir neapykanta... Niekada nesistengiau būti originalus.

* Kaip su gyvais Gas Chamber pasirodymais? Nors myspace parašyta 'live electronics', spėju gyvai dar negrojai? Ar įmanoma, kad kada nors sugrosi ar geriau pasiliksi studijoje įrašinėti?

Sąžiningai tai nemanau, kad gyvas pasirodymas kada nors bus, bet niekada nežinosi...

* Kur geriausia būtų groti gyvai Gas Chamber? Apibūdink.

Labai mažame rusyje kur nebūtų įmanoma pajudėti, o garsas atsuktas pilnai...

* Kokius noise/power electronics atlikėjus laikai labiausia inspiruojančiais/įkvepiančiais Gas Chamber?

Deathpile
Blunt force trauma
Slut Kull
Mz.412
Folkstorm
Taint
Grunt
Slogun
Merzbow
Smell+Quim
Masonna
Steel hook prostheses
Čia keletas

* Informacijos perteklius. Apie įvairius atlikėjus, grupes, stilius ir t.t. ir visą skaitmenizaciją. Ar tai gerai ar ne? Yra žmonių, kurie vaikosi mados, yra žmonių, kurie daro kažką nuoširdžiai ir jų negali pastebėti. Tai gerai ar blogai? Kodėl?

Žmonės, kurie kuria noizą, bet jo neklauso yra niekšai. haha...

* Antrojo tavo leidinio viršelis. Sužaloti kūnai, ligos, žmogaus kitimas. Ką tai simbolizuoja?

Jis apie rekonstrukciją. Visi jie - nudegimų aukos, o nuotraukose matosi kaip jie atrodė po operacijos. Gan įspūdinga.

* Ką pasakytum žmogui / kaip reaguotum į jį, jei jis ateitų ir sakytų 'Klausyk, pasaulyje tiek grožio, apsižvalgyk aplink, kvėpuok gyvenimu. O tu nagrinėji ligas, neapykantą, tavo muzika žiauri <...>' Manau supratai ką turiu omeny.

Na, kartais aš su jais sutinku, tačiau kokia klišė bebūtų, Gas Chamber yra apie kitą pusę. Apie viską kas supuvę šiame pasaulyje.

* Kas gero ir blogo su žmonija?

Technologija abiem atvejais.

* Ar power electronics menas?

Taip, manau kad menas.

* Filosofija vs gryną ir nuogą brutalybę. Muzikoje. Gyvenime.

Eh?

* Papasakok apie Gas Chamber ir kitų tavo projektų ateities planus.

Planai yra skleisti užkratą! Norėčiau išleisti 7" kitamet su kuo nors... Xa-Mul išleis 4gubą splitą su Melek-Tha, Irrumatorium ir Horth, paremtą voodoo konceptu. Bus tikrai ypatingas leidinys!!!! Mordslarm CD... Daug Gas Chamber...

* Kokią knygą, CD, asmenį ir atsitiktinį daiktą pasiimtu keliaudamas į nežinomą salą kuriam laiko tarpui?

Neimčiau nieko.

* Paskutiniai žodžiai, norai ar kažkas?

Labai dėkui už interviu... Esu dėkingas ir linkiu visko geriausio tau!!!!!!!!!!!!! Tikiuosi pakankamai gerai atsakiau į klausimus!!! Nepasibodėkit apsilankyt
http://gaschamber666.blogspot.com/
www.myspace.com/gaschamber1979
www.xa-mul.co.uk
www.myspace.com/xamul666
www.myspace.com/mordslarm
Kontaktas:
gaschamber1979 @ hotmail.com