Bizarre Uproar


Bizarre Uproar - vienas Suomijos harsh noise titanų. Per visus metus scenoje, šis atlikėjas palaipsniui tobulino Bizarre Uproar konceptą, nirdamas vis giliau ir giliau, į vis extremalesnes plotmes ne vien garso prasme, bet ir idėjiškai, tomis mintimis, kurios slypi už jo triukšmo. Kas už jų. Tai purvas, smurtas, kraujas, išmatos, seksas... Ir sąrašas tęsiasi ir tęsiasi. TeRRoR garbė pristatyti interviu su šiuo atlikėju.

* Keli įžanginiai žodžiai apie tave. Kaip sekasi, koks oras, kaip šiandien jautiesi ir kas apskritai atsakinėja į šiuos klausimus.

Viskas gan gerai, dėkui už pasiteiravimą. Tik kiek pavargęs po savaitgalio. Šeštadienį privatus koncertas Helsinkyje buvo kiek audringas (grojom su golden rain, eleczema, manic/depression/ride for revenge, halthan, sick seed ir above suspison). Atsakinės į klausimus Mr. Markkula.

* Kaip prasidėjo Bizarre Uproar. Kada ir kodėl?

1992 iš noisecore grupės "Aunt Mary" palaikų.

* Tavo paties atėjimas į industrial/harsh noise. Kaip tai atsitiko ir kuomet prasidėjo? Kas buvo pagrindiniai kabliukai scenoje, kurie tave sudomino? Kokias idėjas ir mintis scenoje matai kaip įtakingiausias/įdomiausias?

BU šaknys yra noisecore. Staigūs triukšmo protrūkiai. Pradedant BU klausiau 7mon, Bathory, Blasphemy, Carnivore, Terveet Kädet ir t.t. Manęs visiškai nedomino socialinė industrija. Net nežinojau ką reiškia harsh noise. Mintys, idėjos? Man visada patiko 2 dalykai: purvas ir smurtas arba, galima sakyti, sexas ir smurtas. Kartais tai vienas ir tas pats.

* Bizarre Uproar. Menas ar anti-menas?

Manau anti-menas. Arba tiesiog purvas.

* Bizarre Uproar leidiniuose yra viena besitęsianti religinė tema. Satanizmas ar antikrikščionybė? Kuris? Ar nei vienas, o tiesiog panaudojimas?

Kartais antikrikščionybė. Daugiausia - seksualumas.

* Kas slepiasi už Bizarre Uproar muzikos ir įvaizdžio. Ką stengiesi pasakyti/liepti/paklausti pasaulio? Pagrindinis dalykas, dėl ko šis projektas egzistuoja?

Kūniškumo triumfas prieš dvasiškumą. Nėra nieko, tik kūnas, mėsa. Tik b*bys ir kumštis. Purvas ir smurtas. BU - tai kūno šventė taip, kaip aš ją matau.

* Kada Bizarre Uproar muzika kuriasi geriausiai? Intoksikacija, miego trūkumas, blaivumas ar kas?

Geriausios įrašų sesijos buvo naktį, blaivam ir lengvai susinervinusiam.

* Freak Animal Show Bizarre Uproar buvo 4iese. Pagrindas esi tu, manau. Ar tokia dabartinė Bizarre Uproar sudėtis? Kaip vyksta muzikos kūrimas B.U.? Ar lengviau yra grupei, ar vienam?

BU - tai aš. Ponia BU daug padėjo su menu ir vokalais. Tiesą sakant tiek daug, kad dabar galima būtų teigti, jog BU - tai dviejų asmenų komanda. Gyvuose pasirodymuose kartais atsiranda sesijinių muzikantų. Tame FA šou kiti 2 asmenys buvo vien tam, kad būtų sumušti.

* Bizarre Uproar naudoja balsą. Ar tai tiesiog dar vienas instrumentas ar yra kokie nors žodžiai? Apie ką jie?

Taip, yra žodžiai. Turiu įprotį panaudoti tekstus iš vieno įrašo į kitą. Jie aukštinantys nešvankybes ir garbinantys smurtą. Nūdien man svarbūs vokalai. Turiu omeny, kad gabalas be vokalų yra ne gabalas apskritai. Kai kurios vėlyvesnės temos: naciai, juodi batai, sadistė motina, naciai ir vaikai, KKK ir vaikai, motinos, išnaudojančios vaikus, ekskrementai ir kraujas, priverstinis maitinimas, sužalotos rankos ir kojos, senos, beveik mirusios moterys, hospitalizuotos moterys ir t.t.

* Ką geriausia yra išleidę Bizarre Uproar? Albumas, kurį rekomenduotum bet kam, kaip kad geriausia? Ar visi jie lygūs? Ar kaip?

Iš 2006 pasirinkčiau "Liha-Evankeliumi" 3" seriją (greit bus perleista 3xCD Freak Animal). Iš 2007 - "Unsafe and Insane" LP, išleistą Dogma Chase ir EST box. Planuojamą pilną "Purification through blood and Excrement" (ankstyvi 2009). Manau reikia perkentėti viską, kad susigaudyti apie ką yra BU. Jei turėčiau pasirinkti vieną, tai būtų planuojamas "Purification". Senesnė BU medžiaga nėra tokia gera, heh, patarčiau likti prie naujesnių leidinių.

* Bizarre Uproar ateities planai. Gyvi pasirodymai, galbūt kokie nors leidiniai, ko tikėtis ir ko ne?

Tikėtinai daug dalykų. Tačiau paskutiniu metu negaunu daug kvietimų. Heh, iš tiesų tai nėra publikos tokiam noizui. Arba yra, bet tai 10 žmonių Japonijoje, 5 Švedijoje ir t.t. 2009 bus "Purification" pilnas leidimas, išleistas greičiausia CD formatu FIlth and Violence leible, taip pat pradėsiu kasečių seriją, pavadintą "Mother", kaip ir "Litha-Evankeliumi", bet šįkart kasetiniame formate. Yra planų nuvykti į UK 09 ir, jei pasiseks 1 ar 2 koncertai Japonijoje.

* Papasakok daugiau apie Aunt Mary. Spėju jis prasidėjo tuo pačiu metu kaip Bizarre Uproar. Apie ką šis projektas, jo nariai ir kodėl jis nebeegzistuoja?

Aunt Mary buvo mano noisecore grupė, susikūrusi 89. Išleidom vieną 7" ir vieną splitą 7" su MITB, kelis kartus sudalyvavom kompiliacijoje. Grupė nusibaigė 1992. Kitus 2 žmones užkniso noisecore ir, spėju, aš. AM buvo perleistas kaip CD Freak Animal. Ir nesenai padarėm įrašų sesiją 7" plokštelei. Tai jau 2008 Aunt Mary versija. Gavosi pakankamai nesveika, mano manymu. Bus išleista Turgid Animal ir AWWFN.

* Papasakok kiek daugiau apie visiškai naują suomių power electronics projektą SNUFF. Ar darei viršelius? O gal prisidėjai ir prie muzikos?

Aš tik išleidau (SNUFF LP). Personos už šio projekto nori likti nežinomi. SNUFF - tai ypatingai purvinas ir neapdirbtas power electronics. Tikrai ne kiekvienam.

* Ką manai apie "šokiravimo reikšmę" power electronics/noise? Manau, kad tai nieko nebešokiruoja, o tapo daugiau mažiau standartu. Ar vis dar įmanoma šokiruoti? Tavo mintys apie power electronics/noise koncepciją apskritai.

Jei tu tikrai kažką darai, tai matosi. Jei mėgini tiesiog šokiruoti - nieko gero.

* Turi ekspoziciją Fynikse. Pavadinimu "Triumph", jei teisingai suprantu. Kai kurie vaizdai buvo naudojami ir Bizarre Uproar leidiniuose. Ir tai ką matau yra pakankamai nešvanku ir bjauru. Tai kieno triumfas? Degeneracijos ir modernaus pasaulio? Ar kaip? Pristatyk šiek tiek savo meną ir savo idėjas.

Taip, kaip minėjau anksčiau, kūno ir mėsos triumfas prieš dvasią. Ar jie tikrai nešvankūs? Gan sunku paaiškinti. Gal tai ir klišė, tačiau nenorėčiau komentuoti savo "meno". Yra mintys ir idėjos už to, ką aš darau, bet daugiausia tai - apie seksą.

* Tavo mintys apie "noizą vien dėl triukšmo" ir "noise for fun"?

Man patinka purvas ir nešvankybės. Knygose, filmuose, muzikoje. Jei kažkam gaunasi suderinti domėjimąsi rykliais ir noizą, manau gerai. Tai tiesiog ne man. O noise for fun yra ne ne ne!

* Atrodo, jog metalo ir noizo scena eina koja kojon Suomijoje. Ar aš teisus? Jei taip, kodėl taip yra?

Argi ne taip yra visur? Turiu omeny, daug žmonių iš socialinės noizo scenos taip pat linkę į metalą. Bet tuo pačiu, tikiu, kad yra daugybė metalistų, nekenčiančių noizo.

* Tavo fetišistiniai ir smurtiniai motyvai, žiūrint į kai kurių BU pasirodymų nuotraukas. Plakimai, nuogumas, odos ir t.t. Ar mane klaidina šios nuotraukos? Jei taip, paaiškink idėja už šių performansų. Ar turi gyvenime seksualinių fetišų? Pasidalink jais, jei nieko prieš.

Viskas ką darau yra "tikra" vienu ar kitu būdu. Esu įjunkęs į šitą šūdą (heh!), bet vėlgi, dažniausia kažkas pasilieka. Kad ir tie subinių plakimai. Yra musulmonų malda, kilimėlis ir pozos, o tuomet - nuožmus plakimas. Kažkas tokio.. Ohh, šūdas, spėju BU netgi politiški. Heh! BU - tai iškrypęs žaidimas.

* Kokius tapytojus, filmus ar knygas galėtum paminėti kaip įdomiausias ar labiausiai tave paveikusias.

Aah, per daug ką vardinti, vėlgi. Smurtas (autentiškas ir realistinis) ir purvas visose savo formose yra yam yam!

* Ar ką nors nužudytum gyvenime? Už ką?

Taip, žinoma, jei būčiau 100% garantuotas, kad manęs nepagaus. Yra vienas žmogus, kurį dabar geriau matyčiau mirusį nei gyvą.

* Kokią knygą, CD, personą ir atsitiktinį daiktą pasiimtume keliaudamas į nežinomą salą kuriam laiko tarpui?

Ahh, neįsivaizduoju. Atsiprašau.

* Paskutiniai keisti norai, keixmai, žodžiai ar padėkos ar bet kas.

Dėkui už susidomėjimą!! Ankstyvais 90-aisiais gavau interviu iš Latvijos ar Lietuvos, gerai neatsimenu iš kur. Buvo gal 6 klausimai, surašyti mažame popieriaus lapelye. Kaip kad kokia tavo mėgstamiausia spalva ir t.t. Ir visa tai buvo pasirašyta "šėtono dukra". Visai smagu! Neatsakiau į tuos klausimus ir dabar lyg ir gailiuosi.