Vrilnoise - Stream Of Conscience

rezencuota Manuel iš R.O.N.F. Records
Tai trečiasis fizinis leidinys iš ispanų vieno žmogaus projekto, aktyvaus nuo 2007, Vrilnoise. Šis įrašas išleistas maždaug mėnesis po to, kai Vrilnoise kolaboraciją su Fear Konstruktor išleido ispanų leidykla R.O.N.F. Records 2010 birželį. Bet kuriuo atveju stengsiuos išvengti palyginimų tarp šių albumų, kadangi tai labai skirtingi darbai tiek savo ketinimais, tiek rezultatais.
"Stream of Conscience" susideda iš 9 kūrinių, kurie trunka 63 minutes. Pirmas įspūdis, paėmus šį leidinį į rankas buvo stulbinamai geras dėl įspūdingo Seldon Hunt dizaino ir atrodė tarsi jame bus atspindėtas visiškai kitas Vrilnoise požiūrio taškas į garsą, lyginant su ankstesniais albumais... Mano paties patyrimai su projekto muzika yra dvejopi - tai, ką jis daro gyvai, ir kaip skamba jo įrašai. Vrilnoise gyvi pasirodymai yra masyvios, chaotiškos ir energingos siautulingų pulsacijų atakos, kartais sudarančios tiesiog šizofrenišką atmosferą. Visiška improvizacija ir žaibiška garsų kaita. Tuo tarpu jo solo albumai ir įrašai studijoje yra visiškai priešingi. Mažiau šėlsmo, daugiau susikaupimo, labiau apgalvoti kūriniai, bet per toli nuo chaotiškojo prado nepabėgama ir jis juntamas. Šis albumas yra posūkis Vrilnoise kūryboje. Projektas, atrodo, siekia aukštesnių tikslų kūryboje. Nepaisant to, kad albume 9 kūriniai, visus juos vienija bendras pajutimas; gilesnis ir lankstesnis, lyginant su tuo, kas buvo girdėta anksčiau, švelniai paliečiant netgi mistinius ir praktiškai magiškus jausmus.
Kūriniai kruopščiai sukonstruoti sluoksniuojant įvairius garsus, kuriuos papildo vyraujantys sintezatoriaus garsai, pagardinti abstrakčiais triukšmais. Triukšmas šiame įraše nėra grubus, o sukurtas su rūpesčiu, siekiant galutiniame rezultate gauti detalias tekstūras. Lengvai galėčiau sakyti, kad tai Ambient-Noise, tačiau šis albumas savyje turi kur kas daugiau. Mano nuomone, įrašas atskleidžia asmeniškiausias ir savičiausias iki šiol Vrilnoise perspektyvas, pateikdamas labai smulkų, sąmonę drąskančių garsovaizdžių žemėlapį, kuris suteikia laisvę ir galimybę skirtingoms interpretacijoms ir būtent tai mane labiausia sužavėjo. Po kelių perklausų pats pajutau, kad šis albumas gali būti klausomas ir girdimas labai įvairiai. Tikiu, kad tai, jog pats muzikantas mane informavo albumą būsiant ramesniu ir labiau atpalaiduojančiu lyginant su ankstesniais jo darbais, pagelbėjo į jį tinkamai įsigilinti ir suprasti iš kitokios perspektyvos, nesitikint pamišusio brutalumo ar ekstremalių abstrakcijų.
vien dėl Seldon Hunt vizualinių darbų. Tikrai rekomenduojamas darbas!

Formatas: CDr 
Išleista: 2010 
Leidėjas: Skull Noise Records
Distributorius: R.O.N.F. Records
Tiražas: 100 

Page 1 of 5  > >>