Various Artists - City/Ruins

Recenzavo: Daina (daina @ terror . lt)

"Menas industrinio irimo akivaizdoje" - puiki sinopsio eilutė rimtam poros valandų trukmės dokumentiniam filmui, kurį režisavo Stephen Petrus pagal Aaron Vilk scenarijų.
Filmo trukmė - net dvi valandos, ir tai tikriausiai vienintelis tikrai negatyvus filmo aspektas, nors šiaip pasakojimas įtraukia. Gal tik aš turiu kokį dėmesio nepakankamumą, nes nesugebu susitelkti žiūrėdama vienos valandos trukmę peržengiančią dokumentiką. Tačiau tokiems kaip aš patogus sprendimas pasinaudoti virtualiais filmo "skyriais" ("chapters"), į kuriuos šiame DVD suskirstyti kiekvieno iš filme pristatomų noizo scenos muzikantų koncertai.
Taigi šis filmas - puiki Ohio valstijoje esančio Clevelando miesto noizo ir industrinės muzikos scenos studija. Čia - visa aibė puikių pasirodymų medžiagos (paminėsiu tik Aaron Dilloway, Arsonist's Prayer, Ghostpussy, Nyodene D, Robert Turman, Murderous Vision, Michael James vardus) ir pasakojimai apie tai, kaip ši subkultūra vystėsi postindustrinio Clevelando gelžbetonio dykroje.
Muzikinio judėjimo radimasis - kaip natūralus atsakas nykiai industrinei miesto erdvei, ar tiksliau, jos reflektavimo garsu būdas, žmogaus - tos pačios industrijos darbuotojo - vaiduo miesto erdvės pilkumoje, nuobodžios fabriko rutinos valdomas gyvenimas, muzika kaip įrankis transformuoti mašinos - šiukšlių - purvo - gelžbetonio estetiką į garso bangas, šis filmas yra apie visus šiuos dalykus.
Ohio noise-industrial scenos dalyviai dalijasi mintimis apie DIY kultūrą kaip varomąją visų gerų dalykų jėgą, neišsilenkia ir muzikinių laikmenų diskurso (kasetės v/s CD), kalba apie laisvę kurti be apribojimų, taip pat apie būtinybę išlįsti iš savo rūselių koncertuoti, kas reiškia dalintis ir mokytis.
Dar šiek tiek apie vizualiuosius filmo aspektus. Pačiame vaizde apstu "noizo", įtariu, kad buvo filmuojama su kokia miniDV arba žemos raiškos handycam, tačiau toks lo-fi organiškai siejasi su istorija, tad tampa daugiau nei medija, vaizdo "triukšmas" tampa pasakojimo dalimi. Tiesa, gausios drebulingos panoramos iš vienos pusės į kitą man sukelia jūros ligą, tačiau bendras įspūdis vis tiek geras.
Visiems kino ir video fanatikams, kurie krapštosi prie kiekvienos smulkmenos su alinančiu troškuliu demaskuoti klaidą, tegaliu patarti griebti šį DVD vien dėl filmo kaip dokumento vertės, nes už ketvirčio amžiaus, kai visi mes jau būsim akli, kurti ir nesėkmingai gydysimės plaučių vėžį, taigi toli gražu nesidalinsime neįkainojamomis mūsų pačių žiniomis, šis filmas bus aukso vertės.

---

Interviu ir gyvų pasirodymų ištraukos:

Skin Graft
Aaron Dilloway
Arsonist's Prayer
Contamination Diet
Robert Turman
Murderous Vision
Cunting Daugthers
Nyodene D
Lisa Miralia
Michael James
XTerminal
Glacial 23
The Family Chapter
Order Of Melchizedek
Jerk
Collapsed Arc
Ghostpussy
Black Mayonnaise
Fascist Insect
Dead Peaseant Insurance
Ralf Hausman

Formatas: DVD
Išleista: 2011
Leidėjas:
Live Bait Recording Foundation

Page 1 of 5  > >>